Pečená čivava

Čivava je nejmenší plemeno psa na světě. Tento čiperný pejsek je dobrým společníkem člověka, hodí se ale i třeba jako netradiční nedělní oběd.

Postup: Čivavu,  již zabitou a vykuchanou, omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Osolíme ze všech stran i zevnitř. Položíme do malého pekáčku a lehce posypeme kmínem, přidáme nakrájenou cibuli a na jemno nakrájený česnek. Podlijeme vodou, pekáček přikryjeme dobře přiléhajícím víkem a vložíme do trouby nastavené na 120°C. Pečeme bez nahlížení do trouby a odkrývání poklopu 2,5 hodiny. Přeji dobrou chuť.

Zkuste a uvidíte, že lépe upečenou čivavu jste ještě nejedli. Opravdu doporučuji.

Další recepty vás naučí Psí kuchařka.

Začala okurková sezóna

Už je to tady zase! Okurková sezóna sotva začala a už je v plném proudu. Ač jde o každoroční jev, lidé nadšeně jásají, provolávají okurkám slávu a veselí se. Tím stoupla spotřeba piva, ale i jiných alkoholických nápojů. Novinkou mezi nimi je letošní hit – okurkový likér. Prodej drog dosáhl enormních rozměrů. S tím stoupá i počet nehod a dochází ke hmotným škodám nebo i ke zraněním. Lidé jsou omámeni nadšením a v alkoholovém opojení způsobují velké množství dopravních nehod. Množí se také požáry a rabování. Výbuchy nekontrolovatelné radosti způsobují četné újmy na zdraví, vyskytly se i oběti na životech.

Mezi prvními nešťastníky byl známý zpěvák Daniel Nekonečný, jehož konec skutečně nikdo nečekal. Mnoho mrtvých je také mezi klauny, komiky a mimy, ale nejvíce byli touto tragédií zasaženi politici. Není proto prakticky nikdo, kdo by mohl pokračující katastrofě zabránit. Zasedací místnosti krizových týmů zejí prázdnotou a média marně shánějí politika, který by uklidnil veřejnost nějakým prohlášením. Jsme pravděpodobně všichni ztraceni.