Rubriky
Zajímavosti

Milujeme safarádu

Připravte si doma lahodný nápoj zvaný safaráda. Už nikdy nebudete chtít nic jiného. Připravuje se z ovoce a koření. Na klasickou safarádu se používají dva druhy ovoce, jeden sladší, např. meruňky nebo hrušky, a druhý kyselejší, např. rybíz, višně apod. Kyselejšího ovoce přidáme méně, podle chuti. Můžeme přisladit třtinovým cukrem a ochutit kořením, používá se zejména celá skořice, badyán, trochu čerstvého zázvoru a hřebíček. Rozmixované ovoce s kořením a s vodou můžeme nechat chvíli odležet. Celá směs musí projít krátkým varem. Následně se nápoj zcedí a nechá vychladit. Může se podávat i s ledem. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..